Zoekmachine Optimalisatie

Bijna elke website heeft baat bij een zoekmachine optimalisatie traject. Het doel van een dergelijk traject is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet het genereren van meer bezoekers op de website maar het laten toenemen van het aantal relevante bezoekers. Daarnaast is het heel belangrijk om de flow van de website te optimaliseren zodat de bezoekers die op de website terecht komen snel en doeltreffend dat kunnen vinden waarvoor ze komen.

Uitgebreide zoekterm analyse

Voordat we beginnen met het optimaliseren van de website bepalen we op welke zoektermen we willen gaan optimaliseren. De keuze voor deze termen hangt onder andere af van de concurrentie op de term, het zoekvolume en aansluiting op het daadwerkelijke gedrag van de gewenste bezoekers.

Nul-punt
meting

Om te kunnen meten of een zoekmachine optimalisatie traject succesvol is beginnen we met een uitgebreide nul-punt meting. Hierin bepalen we de huidige prestaties van de website op basis van de termen waarop we gaan optimaliseren. Met de huidige prestaties als uitgangspunt starten we het optimalisatie traject.

Kleine
stapjes

Een website is opgebouwd uit een groot aantal pagina’s, nieuwsberichten, acties en overige componenten. Om goed inzichtelijk te krijgen of de aanpassingen die we maken het gewenste effect in de zoekresultaten hebben  veranderen we slechte kleine hoeveelheden content aan de website per onderhoudsronde.

Meten
en aanpassen

Nadat een aanpassing is doorgevoerd duurt het even voordat de effecten hiervan zichtbaar zijn in de zoekmachines. Zodra dit het geval is meten we de resultaten van de aanpassingen die we gedaan hebben. Waar nodig corrigeren we de aanpassingen tot het doel bereikt is. Daarna gaan we door met het optimaliseren van het volgende onderdeel.

Maandelijkse rapportages

De resultaten van de gemaakte aanpassingen rapporteren we op maandelijkse basis terug aan onze klanten. Dit zijn niet alleen statistieken maar we geven ook een advies over de aanpassingen die we in de volgende periode willen doorvoeren. Na akkoord hierop voeren we de wijzigingen door. Zo heeft de klant altijd zelf de regie in handen over welke aanpassingen er aan de website gedaan worden.

 

Zoekmachine Optimalisatie

Praktisch elke website heeft baat bij een zoekmachine optimalisatie traject. We gaan niet alleen opzoek naar meer bezoekers, maar vooral naar meer relevante bezoekers zodat het aantal leads dat de website oplevert zal stijgen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en kom er achter wat we voor jou kunnen betekenen!

Neem contact op!